Si estàs al procés de fer un joc 2D, et pot interessar aquest article. Aseprite i Godot et poden servir per crear videojocs 2d d’una manera professional.

Engines 2d creació Videojocs

Anem a descobrir dos programaris que ens permetran a crear videojocs en 2D. Sond els més utilitzats per les seves prestacions. Un es de pagament (només 20 dòlars) i l’altre és totalment gratuït.

Anem per feina:

Aseprite

Programari per crear Sprites (Pixel Art Tool) i un excel·lent editor d’animacions d’sprites. Disponible per a Windows, macOS o Ubuntu.

Aseprite Pixel Art Animation

Hem de dir que val 20 dòlars. Però veureu, que el preu de 20$ per tot el que proporcionar, és no res.

Alguna de les característiques d’Aseprite:

  • Capes per la creació de capes
  • Animacions
  • Etiquetatges de Frames
  • Previsualització d’animacions
  • Paletes de colors, alpha channel, roda de colors, shading mode, tiled mode…
  • Import and export PNG, GIF…

Veieu el vídeo amb un resum de tot el que pot fer.

Web oficial del programari

Godot engine

Si ja tenim com treballar amb els pixels i les animacions, ara anem pel motor que ens permetrà crear el joc, Godot engine.

Godot Engine Videojocs 2d

Godot ofereix un conjunt enorme d’eines que permet centrar-nos a fer el nostre videojoc. Godot és completament gratuït i de codi obert sota la molt permissiva llicència del MIT. Sense restriccions, sense royalties, res. El videojoc creat, es teu fins a l’última línia del codi del motor.

Us deixem un vídeo demostració de 10 videojocs creats amb aquest engine centrat en la creació de videojocs 2D:

Web oficial del programari

Ja vam veure en un altre article uns videotutorials de Unity 3D en català. un engine que ens permetia crear jocs en 3D. En aquest article, intentem donar una opció pels que volen crear en 2D. Aseprite i Godot com a programari de creació de videojocs 2D.