El poc temps que tinc aquest Nadal, ho inverteixo a la família i a fer el primer contacte amb GDevelop, un engine per crear videojocs 2D.

GDevelop Web

Primer contacte

Fa molt de temps que el tinc localitzat al GDevelop. Com el que m’agrada és conèixer noves tecnologies, vaig començar amb el desenvolupament de jocs en 3D. Per Unreal, el vaig deixar per la corba d’aprenentatge (massa temps a invertir), després Unity 3D, que em va agradar moltíssim fins aconseguir fer algunes coses interessants. Després vaig migrar al 2D. Inicialment per Godot, del que vaig quedar sorprès, i ara estic amb GDevelop.

GDevelop Play

M’agrada molt provar-les, veure com treballen, però mai he realitzat un projecte sencer. La qüestió és aprendre a com funcionen. Aquesta és la meva inquietud.

Perquè GDevelop

En investigar aquest engine de desenvolupament de jocs 2D, vaig veure que es podia fer proves online. I em va agradar. Després vaig veure un parell de vídeos YouTube i vaig comprovar que era senzill. Per últim els tutorials que porta el mateix editor dient què has d’anar prement, que en poc temps ja saps per on va el tema.

GDevelop Learn

Estic començant

A l’editor hi ha un apartat d’aprenentatge, que us recomano que feu, i un apartat de jugar, que també us recomano que feu un cop d’ull. Veure què es pot fer i com ho fan la resta d’usuaris és important.

Ara estic mirant com funciona l’editor i em centro molt en els exemples de com fer els diferents tipus de jocs: plataformes, rol, beat ’em up, aventures…

Gdevelop Exemple

L’editor funciona a la majoria de sistemes operatius, jo treballo amb Linux (Debian)

El recomano?

Si voleu desenvolupar videojocs 2D de forma gratuita, ràpida i amb bona documentació, GDevelop complirà les vostres expectatives.

Hi ha molt de vídeo-tutorial a YouTube. Molts exemples fets per altres desenvolupadors. Una botiga on aconseguir material gratis o de pagament.

El videojoc que facis, el pots exportar per jugar a PC Windows, Linux, Android, iOS, navegador…

En definitiva, un molt bon primer contacte amb GDevelop, un engine cridat a ser una referència a la creació de videojocs en 2D.

No deixeu de visitar la web oficial i provar l’editor online sense necessitat de loguinar-se ni descarregar res.

En català

Malauradament, només el 24% de l’editor està traduït al català. Demanen a la comunitat que ajudin a la traducció. Si us animeu…

El vídeo

Penso que posant un vídeo-tutorial podreu veure com funciona tot plegat.

How to Create a Simple Game with Physics and Particles using GDevelop 5 – Free 2D Game Engine

Esperem que amb aquest article us feu una idea d’aquest engine, o que pugueu començar a investigar.


Més informació