Durant el CES 2022, Sony va mostrar per primer cop al seu sistema de nova generació de realitat virtual, la PLaystation VR2. No es va quedar aquí la cosa, també van presentar els nous controladors.

PLayStation VR2

Segons Sony, PlayStation VR2 portarà la realitat virtual a un nivell completament nou. Com no, diuen portar el món dels videojocs a una experiència no viscada abans. Amb el casc i els controladors a la mà, els jugadors sentiran una gamma més alta de sensacions. Els jocs creats i el maquinari, son les apostes de PlayStation.

Presentació VR2 a CS2

Principals característiques

Del poc que es pot extreure de la presentació, aquestes són les característiques que destaquen:

  • Visualització fidel. Prometen una experiència 4K, amb pantalla OLED i 110 de graus de visió. La resolució de fins a 2000×2040 a 90/120Hz
  • El controlador de moviment i direcció es troben dintre del casca. No hi ha càmera exterior.
  • Un nou controlador que donarà més sensacions al jugador mentre juga. Amb aquest nou sensor, volen que l’usuari estigui més immers al joc.
  • Un nou sensor que detecta el moviment dels teus ulls.

A l’article “Playstation VR2 and Playstation VR2 sense controller: the next generation gaming on PS5” podeu veure les especificacions tècniques del maquinari.

Preu i més imatges

A dia d’avui no se sap el preu i no hi ha gaire més informació de la que van donar al CS2. Si que hi ha el producte a Amazon, però posa no disponible.

Opinió

Esperem que no sigui màrqueting. Recordo encara la primera versió de la PlayStation VR que tothom coincidia que marejava. Tinc les Oculus Quest 2, i l’experiència des de fa temps és molt bona. Sobretot en el tema cablejat, bateria i pes.

Entenc que si ara Sony ho ha simplificat tot en temes de cablejat (diuen que per la PlayStation 5 només farà falta un USB del tipus C), resolució, so 3D i un llarg etcètera en forma de sensors… la cosa deu millorar.

Esperarem a dues coses:

  • Tema mareig, que hauria d’estar ja solucionat i
  • tema jocs. Que siguin uns jocs que valguin la pena, i a bon preu.

Per ara, el que sembla és que per a les Playstation VR2, necessitarem tenir la PlayStation 5.


Més informació