Després d’estar investigant, m’estic plantejant que WiCeDo acabi fent un canvi de rumb. Utilitzarem IA al 100%.

Intel·ligència Artificial

La Intel·ligència Artificial està en constant canvi. Recordem que el nostre objectiu és d’alguna manera, indexar els continguts de diferents documents que tinguem al nostre ordinador.

Després d’investigar molt, i de veure desenes d’opcions, al final sembla que anirem per la solució més recolzada per la comunicat, i per tant, la que sembla que tindrà més suport i seguiment.

GPT4All i LocalDocs

GPT4All Chat Client

GPT4All ens permet interactuar de forma ‘senzilla’ amb un LLM. Podem tenir una conversa en xat per poder parlar i fer preguntes sobre els nostres documents.

I què és un LLM (Large Language Model)?

Per explicar-ho d’una forma senzilla, un LLM és un programa informàtic al qual se li han donat prou exemples perquè sigui capaç de reconèixer i interpretar el llenguatge humà o altres tipus de dades complexes.

I LocalDocs?

LocalDocs és un mòdul que ens permet anar emmagatzemant documents de diferents tipus, per a posteriorment poder fer preguntes (prompt) sobre ells.

El nostre cas

Així doncs, el nostre objectiu és instal·lar GPT4All amb el mòdul de LocalDocs, per anar posant documents PDF a una carpeta, i després poder fer un xat per fer preguntes sobre el contingut d’aquests documents.

Imagineu que aneu afegint PDFs sobre llibres tècnics de programació Python. Doncs després, podeu entrar i preguntar com es declara una variable o una funció en python. Ghat4all, s’encarrega d’agafar la teva pregunta, i a través de tots els PDFs que li has indicat, et troba la resposta.

Un petit esquema de com funciona tot plegat:

Conclusió

He volgut prioritzar. Ja tenim una eina que ho fa, doncs utilitzem-la. Anirem creant PDFs amb continguts molt ben estructurats i detallats, i els anirem afegint a les carpetes, per a poder posteriorment preguntar-li per xat el que necessitem saber.

Així doncs, WiCeDo, fa un canvi de rumb.

Més informació