No tot és Microsoft. En aquest article veurem 3 alternatives a Microsoft Office. Per ús personal o de les majories d’oficines, hi ha solucions gratuïtes i fàcils d’utilitzar, i sobretot, disposen de la seva versió en català i amb els diccionaris i correctors catalans.

Veiem alguns exemples de paquets d’ofimàtica gratuïts que son alternaves a la solució de Microsoft. Aquests paquets disposen d’editor de textos, full de càlculs, creació presentacions…

Libre Office

El poso primer, perquè és el que utilitzo jo. Libre Office en català.

Libre Office Català

Disposa de tot el necessari, amb instal·lació de forma senzilla i amb correctors i diccionaris en català.

Tota la traducció es porta a terme des de SoftCatalà. Aquí teniu l’enllaç on trobareu molta informació i enllaços als diccionaris o correctors en català. Però us descarregueu la versió en català de LibreOfficce, ja ho tindreu tot instal·lat.

AbiWord

Si només necessites un editor de textos, Abiword pot ser una bona alternativa. És lliure i gratuït. A més, és molt més lleuger i fàcil d’utilitzar.

AbiWord català

Per poder descarregar-lo, anirem de nou a Softcatà:

I si volem més informació sobre l’editor de textos, anirem a la web oficial del projecte:

Google Drive / GSuite

Doncs si, aquí Google també té el control. A diferència de l’anterior programari, aquest és online. Tenint un perfil de Google, et donen xGB d’espai on emmagatzemar documents. A part, et deixen que puguis crear documents de text, fulls de càlcul, presentacions… igual que els anteriors, però amb l’afegit que pots compartir el document i estar treballant dues persones alhora.

GoogleDrive Català

Cada vegada més, utilitzem aquestes suits ofimàtiques online que les que tenim instal·lades a l’ordinador.

Hi ha més de 3 alternatives a Microsoft Office, però aquestes, són les més conegudes.

El vídeo

Intentarem acompanyar els articles amb un vídeo YouTube, per demostrar que també en aquesta xarxa hi ha continguts en català. Normalment els vídeos no són de la nostra creació, anirem posant de diferents autors.

Comencem amb un vídeo de Ramón Garcia que ens explica on descaregar i instal·lar el Libre Office


Més informació