Que Phosotshop és la solució professional per editar imatges, ho sabem. Que val una pasta, també. Però hi ha d’altre programari que ens pot fer el servei d’edició. Anem a veure 4 alternatives gratis a Photoshop.

De vegades, hi ha gent que es compra un Ferrari per després anar a comprar el pa al forn que hi ha al carrer del costat. No fa falta. El mateix passa amb el programari. Molta gent es deixa barbaritats en llicències, quan les tasques que necessiten es poden fer amb programari gratuït.

Si ja vam veure on buscar alternatives a programari de pagament, ara concretem una mica i descobrim 4 alternatives gratis a Photoshop.

GIMP

GIMP és un editor d’imatges multiplataforma disponible per a GNU/Linux, macOS, Windows i més sistemes operatius. És programari lliure, i si sou valents i sabeu programar, podeu canviar el seu codi font i distribuir els vostres canvis.

Tant si sou dissenyadors gràfics, fotògrafs, il·lustradors o científics, GIMP us ofereix eines sofisticades per fer la vostra feina. Podeu millorar encara més la vostra productivitat amb GIMP gràcies a moltes opcions de personalització i complements de tercers.

Editor imatges GIMP

Web oficial:

Krita

Krita és una eina de codi lliure, dissenyada per a artistes d’art conceptual, il·lustradors, artistes de mate i textures i de la indústria VFX. Krita ha estat en desenvolupament durant més de 10 anys i, recentment, ha experimentat un creixement bastant ràpid, oferint moltes funcions, tant comunes com a innovadors, per ajudar tant a principiants així com a professionals.

Per tant, estaríem sobre un programari molt específic pel món dels artistes… encara que serveix per optimitzar imatges i fotos.

Editor imatges Krita

Web sobre Krita

Irfan View

Petit, però útil programari per editar imatges i fotos. El seu potencial és que només ocupa uns 5 MB, és gratuït, suporta Windows (Vista, 7,8,10, 11), multillenguatge i la seva base és la senzillesa.

Editor Fotos IrfanView

Web sobre IrfanView

XnConverter

Aquest programari no és un editor en si. XnConverter et permet treballar per lots les imatges que tinguis. Un exemple és tenir una carpeta plena de fotos i les voleu re-dimensionar, optimitzar a JPG i aplicar una marca de aigua. Doncs XnConverte t’ho permet fer tot de cop sense haver d’anar una a una.

Convertidor imatges i fotos gratis XnConverter

Aquest el fem servir molt. Estalvia molta feina. Ara bé, també té limitacions: treballar alhora amb fotos horitzontals o verticals…

Web oficial

Bé, aquí teniu 4 alternatives a Photoshop. Segur que hi ha més. Us les anirem fent arribar.

Esperem que us hagi sigut d’utilitat l’article

Salut