Us deixem una petita guia que mostra com actualitzar Prestashop 1.7. Ho podem fer de forma manual, o com tractarem a l’article, amb un mòdul.

El mòdul en qüestió és 1-Click Upgrade. És un mòdul oficial de Prestashop i és gratuït. El primer que s’ha de fer és anar al nostre gestor de mòduls, dintre del panell de Prestashop, i comprovar que no el tinguem instal·lat. Si el tenim, ja podem passar a entrar (botó configurar).

En cas contrari, l’instal·lem com fem amb la resta de mòduls. Com hem dit és oficial, i afegim que és gratuït. Cosa que s’agraeix. Si us fixeu, veureu que té molt bones notes i comentaris.

Quan entrem al mòdul, veurem que informen de tot: quina versió tenim de Prestashop, quina màquina tenim (servidor) i un conjunt de dades necessàries per saber si podem treballar o no amb el mòdul.

Però anem al gra, si hi ha una versió més actualitzada de Prestashop, ens avisarà i ens mostrarà un botó per fer l’Upgrade. Si premem sobre el botó per actualitzar-lo, ens mostrarà com va el procés com es pot comprovar a la següent imatge:

Quan finalitza el procés, ens fa un resum de coma ha anat tot. S’ha de creuar els dits i veure que la majoria de textos tenen el verd com a fons.

Hi ha un apartat molt important al mòdul, que és el RollBack. Cada vegada que actualitzem, el mòdul fa una còpia de seguretat i ens permet tornar enrere si alguna cosa no ha funcionat:

Ja tenim la teoria de com actualitzar Prestashop 1.7. La pràctica pot no ser tant fàcil. Pot haver problemes o incompatibilitats, i per això recomanem:

  • Fer còpia de seguretat pròpia. Que el mòdul faci la seva, però vosaltres feu una còpia al servidor.
  • Vigileu les incompatibilitats amb diferents mòduls que tingueu instal·lats. Vigileu.
  • Intenteu no fer actualitzacions de versions molt distanciades.
  • Proveu tot el procés de la botiga una vegada feu actualitzacions

Si no funciona, proveu de fer actualització manual…


Més informació