Estem preparant un petit tutorial d’ Unity 3d en català. El format escollit serà el vídeo. Més concretament, uns petits vídeos resum del curs oficial d’Unity que es fa en anglès.

Curs Unity 3D en català

Unity 3D

Unity és un engine que no només es fa servir per crear jocs, objectiu inicial quan es va crear, sino que es pot utilitzar per a la creació d’animacions, pel·lícules, arquitectura, enginyeria, construcció, sector del transport i automoció, realitat virtual…

Unity és un engine que ha evolucionat fins a convertir-se en un dels engines més usats al món. La majoria d’universitats donen cursos i màsters de creació de jocs amb Unity com engine base.

El tutorial

Anirem publicant al nostre nou canal de YouTube, petits vídeos amb el resum de com anar fent tasques a Unity. Anirem molt directes. De 3 a 5 minuts amb exemples de cada tasca. Exemple:

  • Crear objectes primitius com esferes, cubs… a la pantalla
  • Moure aquestes objectes
  • Aplicar gravetat a un objecte
  • Fer que boti un objecte
  • Com carregar Assets de la Unity Store al nostre projecte…

Com veieu, seran petits vídeos de 3-4 minuts amb un exemple concret de tasques. Sumant tots aquests exemples, es crearà un petit, petit i petit joc.

Optinió

M’agrada molt explorar els engines per desenvolupar jocs. He provat Contruct, Godot, … per desenvolupar jocs 2D i Unreal per crear jocs 3D.

Centrant-nos en la creació de jocs 3D, Unity té molta més documentació i la corba d’aprenentatge és molt més assequible que no pas Unreal. En poc més d’un matí, amb Unity he pogut avançar molt més que no amb Unreal.

En definitiva, Unity és el motor ideal pels que comencem amb el desenvolupament de jocs 3D.

Ben aviat tindreu informació del tutorial d’ Unity 3D en català. Obrirem un canal i anirem penjant en un fil tots els vídeos per ordre per anar seguint-lo. Anirem penjant els vídeos en forma d’entrada al blog.


Més informació