Un dels llenguatges de programació més utilitzats al món, el PHP, disposa de diferents marcs de programació, anomenats Frameworks, que ens faciliten el procés de desenvolupament. Anem a parlar d’alguns FremaWorks PHp que us poden interessar.

Llenguatge de programació PHP

PHP és un dels llenguatges més estesos als servidors de pàgines web de tot el món. Recordem que aplicacions com WordPress, Prestashop… corren sobre PHP.

Per desenvolupar una aplicació PHP, podem agafar dos camins. El primer, seria agafar i començar a picar codi com a bojos. L’altre camí, fer-ho sota un marc de programació que estigui tot estructurat, que ens doni eines per facilitar el desenvolupament, que tractin els temes de seguretat i un llarg etc… això és el que anomenem FrameWorks PHP. Marcs que ens faciliten el dia a dia als que desenvolupem aplicacions web.

Veurem 5 Frameworks PHP que us poden interessar. Ja us avanço que hi ha més.

CodeIgniter

FrameWork CodeIgniter

Aquest si que l’hem provat. És més, és amb el que treballem. El seu punt fort és la facilitat d’instal·lació i la corba d’aprenentatge. Si domines una mica la programació MVC (Model Vistra Controlador), et serà molt fàcil fer-te amb aquest Framework.

Les llibreries que pots trobar i tot el que ja ve de sèrie, et permet fer una aplicació robusta i fàcil d’actualitzar.

Laravel

FrameWork Laravel

Laravel està cridat a ser el FrameWork referència. La seva manera de procedir des del primer moment, el fan molt intuïtiu i còmode de treballar. Gran comunitat darrera i molta informació per Internet.

El vam començar a tocar junt amb el FrameWork Javascript Vue.js. No fa tant es comentava que tots dos junts eren una eina molt potent.

Symfony

FrameWork Symfony

Symfony és un FrameWork PHP per crear components reutilitzables. En el nostre cas, i com exemple, l’hem treballat amb Magento 2. Aquest motor eCommerce utilitza Symfony pels seus components.

Laminas

FrameWork Laminas

Laminas és un projecte Open Source que continua amb el FrameWork Zend. Nosaltres vam arribar a tocar Zend, però en l’actualitat, no hem seguit la pista de Laminas.

Bé, parlen bé d’aquest FrameWork. És qüestió també de tenir-lo en consideració i provar-lo.

Cake PHP

FrameWork CakePHP

Un dels més veterans. CakePHP fa anys que està pels servidors Linux. Nosaltres el vam tocar ja fa un temps, i ens va agradar molt. Suposem que amb les millores i l’experiència que deu haver agafat, deu ser un FrameWork molt potent.

En definitiva, no hi ha un FrameWork PHP bó, o un que sigui el millor. S’ha investigar i utilitzar el que més s’adapta a les necessitats. Investigueu i proveu-los.


Más información