Godot Engine, ofereix un conjunt enorme d’eines per crear videojocs, de manera que us podeu centrar en el procés de desenvolupament, estalviant molt de temps en altres tasques.

Godot és completament gratuït i de codi obert sota la molt permissiva llicència del MIT. Sense restriccions, sense royalties, res. El vostre joc és vostre, fins a l’última línia del codi del motor.

Godot Engine Crear videojocs

L’Engine Godot

El punt que més em va agradar, és que és gratuït, open source i molt complet. Això vol dir que estem davant un Engine que pots utilitzar per la creació de petits i grans projectes, videojocs 2D o 3D, que te’l pots descarregar per a diferents plataformes (jo utilitzo Debian), que el resultat del projecte es completament teu i que el pots exportar per diferent maquinari o sistemes operatius (el teu joc per a Android, Mac, Linux, Windows, Web…)

Per als malats del desenvolupament de videojocs, Godot et permet programar en els llenguatges de programació orientat a objectes com GDScript (el propi), C#, C++ i Visual Scripting.

Exemple de videojocs creats amb Godot

I aquí un vídeo amb exemples de creacions amb Godot Engic. Crear un videojoc, no és simple, però veient aquests resultats, donen ganes de començar un projecte…

Experiència personal

El vaig conèixer a Internet, buscant un engine de desenvolupament de videojocs que fos de codi obert.

El primer que vaig fer, és estudiar la seva comunitat: hi ha tutorials, documentació, vídeos…? Efectivament, disposa d’una comunitat molt gran.

Segon, la vida de l’engine. Comença ara, o ja porta temps en marxa. No ha de ser ni molt jove, ni molt vell. Els primers, moltes vegades pateixen molts canvis i actualitzacions que dificulten els projectes. Els segons, els engines amb molt vida, corren el perill de desaparèixer o no ser recolzats per l’equip creador. Internet està ple d’engines que han mort fa anys.

Tercer, la corba d’aprenentatge. Per mi és un punt molt important. Necessito engines fàcils d’aprendre i que no decaiguis només començar, degut a la dificultat d’aprenentatge. En un matí ja podia moure un personatge per pantalla amb animació…

Quart, el tema tècnic. Amb això vull dir que s’ha de mirar quins objectes pot importar (formats imatges, objectes 3d, formats de so…). Si admet efectes, animacions… En quins formats pots exportar el teu projecte (Windows, macOS, Linus, iOs, Android, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbone One, HTML5…

Cinqué, mirar que s’ajusti a les necessitats del teu projecte. No fa falta un Ferrari per anar a comprar a Ca La Manolita al poble.

Sisè, el llenguatge de programació. Que puguis utilitzar llenguatges comuns com C# o C++. Si n’has aprendre un, que sigui un llenguatge que puguis utilitzar en altres projectes. Si aprens GDScript, difícilment podràs utilitzar-lo en altres engines. En canvi, si aprens C++, això que tens de guanyat en molts engines que si el suporten.

Tot això, fa de Godot Engine, un engine per crear Videojocs molt atractiu.


Més informació