Si pixel Art és fer creacions a partir de píxels (sprites en 2D), en aquest article descobrim de la mà de MagicaVoxel, el Voxel Art. Podríem dir que és l’art de crear objectes i/o personatges a partir de petits cubs. Si píxels és a 2D, amb els voxels crearem en 3D.

MagicaVoxel

El Voxel Art és una manera molt peculiar de crear mons, personatges o objectes en 3D. Tenen una imatge molt especial: tot creat a partir de petits pixels 3d (voxels). Seria anar unint cubs petits fins a formar el que vols.

Hi ha veritables artistes que creen autèntiques joies artístiques. Només veure’n alguns exemples, un tremola de la quantitat te temps que han invertit.

MagicaVoxel

Podeu trobar aquest magnífic programari a la seva web:

  • https://ephtracy.github.io/

El podeu descarregar i fer servir als vostres projectes sense problemes.

L’última actualització a dia d’avui (juny 2023) ha sigut al maig. Així doncs, sembla que va fent i no s’ha convertit en un projecte oblidat, com molts d’altres.

Unity / Unreal

Però això queda aquí? es crea i ja està? La resposta és no. Tot el que es crea a MagicVoxel es pot exportar per utilitzar-ho a engines de videojocs com Unity o Unreal.

Es creen mons, personatges i objectes que després es poden importar per crear videojocs molts característics.

Vídeo demostratiu

Us deixem un vídeo on es mostren totes les possibilitats de creació.

On puc aprendre’n

Podeu trobar tutorials molt complerts a portals de cursos com Udemy, o una més desordenat a YouTube. Hi ha centenars de vídeos que mostren com crear infinitat d’objectes, peronatges o paisatges amb MagicVoxel.

Esperem que us hagi sigut d’utilitat.

Més informació