Massive Online Open Courses (Plataformes MOOC) o Cursos Massius i oberts, els podríem definir com portals on hi ha cursos gratuïts online de tot tipus.

El que escriu aquestes línies, fa un temps que era un consumidor de cursos oberts. Eren temps on disposava de temps i tenia moltes ganes d’aprendre. Actualment, no tinc temps.

Aquí us deixo algunes d’aquestes web on pots trobar gratuïtament, o alguns també pagant, cursos de tot tipus. La majoria en anglès i castellà. Malauradament, els cursos oberts en català, costen de trobar.

Què és un MOOC

Les sigles MOOC, que donen per fer l’acudit, signifiquen Massive Online Open Courses. Moltes universitats ofereixen els seus portats online per impartir cursos i així fer-te una idea de com treballen.

MiriadaX

Cursos online de Big Data, Ciberseguretat, Ciències i enginyeries, idiomes, disseny gràfic, Informàtica, ofimàtica i un llar etc.

Hi ha cursos gratuïts i de pagament. Hem fet diversos cursos i està tot prou estructurat i ben organitzar per seguir-los.

Coursera

Més de 5800 cursos. Molts de pagament, encara que hi ha alguns de gratuïts. Possibilitat de treure’t certificats oficials. Participació d’empreses i universitats com Google, IBM o Standforf.

Un apartat de cursos curts que pots finalitzar en poques hores.

Moocs online Coursera

EdX

Més de 2800 cursos de diverses disciplines amb més de 44 milions d’estudiants de tot el món. Col·laboracions d’Universitats com Hardvard, Boston, Princeton…

La majoria son cursos de pagament.

Edx cursos

FutureLearn

Molts cursos disponibles, la majoria en anglès i de pagament. Hi ha una opció de subscripció que et permet fer un pack de molts cursos que ja s’inclouen.

Futurelearn Cursos

Udemy

Més de 210.000 cursos disponibles de diferents idiomes i preus. Molts son de 15 a 20 €. Hi ha una gran comunitat recolzant aquesta plataforma. De les més visitades i utilitzades.

Udemy cursos

N’hi ha més Moocs a Internet, és qüestió de cercar. Us hem deixat aquests per si voleu explorar-los i provar algun dels cursos gratuïts que donen.

Esperem que us siguin d’utilitat aquests plataformes MOOC de cursos gratuïts online.


Més informació