Si volem que quan treballem en el cercador, aplicacions con Google Drive o Youtube, surti tot traduït en català, haurem de seguir uns passos per configurar el nostre perfil a Google. Què hem de fer per posar Google en català?

Google en català

Com podeu veure a la captura, quan accedeixo a Google, se’m mostra totes les eines (cercador inclòs) en català. A la part inferior del cercador mostra un enllaç per veure’l en català, gallec o euskera, però nosaltres anirem una mica més enllà, i farem que tot estigui en català.

Seguiu-me en aquesta senzilla configuració.

Passos per posar Google en català

Accedir al perfil Google

El primer pas, és accedir loguinant-nos a Google. Jo normalment ho faig entrant al Gmail o al Google Drive. Una vegada accediu, anem a configurar l’idioma

Entrem al nostre perfil

Una vegada esteu dintre, a la part superior dreta de Google, veureu la icona del vostre perfil. Premeu sobre la icona i us apareixerà la opció de “Gestionar tu cuanta de Google”. Premeu el botó.

Arribar a la configuració de l’idioma

Al menú esquerra apareix diferents opcions. Escollim Informació personal.

Una vegada dintre, anem baixant fins veure la opció “Otra información y otras preferencias de servicios de Google“. Veureu que està tot el tema de l’idioma. Premeu “Idioma“.

Aquí si, l’idioma

Ja hem arribat al nostre objectiu. Aquí, canvieu l’idioma Preferit a Català. Afegiu a la secció “Altres idiomes” si voleu afegir altres idiomes pel vostre perfil. Això us facilitarà la correcció de textos en diferents idiomes… Però el preferit, que sigui el català.

Una vegada heu desat tot, torneu al cercador, o aneu a YouTube o al Google Drive, i tindreu tots els textos literals dels serveis en català.

Però atenció. Parlem dels literals de les serveis. No dels continguts. Si feu els passos que hem indicat, no vol dir que tots els vídeos de youtube es tradueixin al català… Si un vídeo és en castellà, el títol i continguts surten en castellà.

Au, ara ja sabeu posar Google en català. Ja no teniu excuses…


Més informació