Com bé sabeu, TED vol dir Tecnologia, entreteniment i disseny. Cada any es fan trobades on diferents experts exposen temes diversos. Doncs bé, anem a descobrir els TEDx en català.

TEDx Talks Reus

Vale, sabem que TED son els talks o conferències que es van fent, normalment de forma anual, on es van exposant temes per experts. Normalment els convidats son experts de fama mundial com Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck o Bono. Llavors, TEDx què vol dir? La x?

TEDx son els TED, però locals. Creades i organitzades de forma voluntària, independent i sense ànim de lucre que intenten proporcionar la mateixa sensació que els TED.

TEDx en català

Doncs si, també hi ha TEDx que es fan en català. Podem buscar al TEDx Events si fan TEDx Talks prop de nosaltres, per exemple a Reus o Barcelona i poder-hi assistir de forma presencial. Aquí teniu els enllaços dels events TEDx Talks que tindrem aquest 2023 aprop:

L’altra manera de poder cercar TEDx Talks seria al canal oficial de TEDx Talks a YouTube. Com podem localitzar els que són en català? Com sempre, fent la cerca amb la paraula català:

Ja us avanço que molts son de fa anys. Us deixo aquí un del 2022 que es va fer al TEDx d’Igualada sobre Intel·ligència artificial, i així us fareu una idea:

Intel·ligència Artificial: Ajuda o control? | Karina Gibert

Com trobar TEDx Talks en català

Ja em vist una manera que és cercar “TEDx Talks català”. Una altra manera de fer-ho és cercar al YouTube o dintre del canal oficial de TED, els TEDx per localització:

  • TEDx Reus
  • TEDx Igualada
  • TEDx Andorra
  • TEDx Tarragona
  • TEDx Manresa
  • TEDx Amposta

No és cap garantia que siguin Talks en català. Però hi ha més probabilitats.

I per últim, llistes a YouTube que fa la gent. En aquest cas, Jordi Planas, que disposa la seva llista:


Més informació