En aquest post veurem com podem tenir les fonts de Google instal·lats al nostre Linux, d’una manera senzilla i ràpida. Ho farem amb un programa que existeix a tots els repositori.

La primera cosa a fer, serà visitar la web de Google Fonts, per saber de què parlem. Visiteu l’enllaç:

Podem navegar cercant la font que més s’adapti al que necessitem. No perdem de vista les llicències. Mireu quina llicència té assignada cada font per saber quines limitacions té en el seu us.

Jo he buscat un parell de fonts que necessito, entre les que està AudioWide. Si mireu el logo de VadeBitsCat, segur que us sona.

Una vegada sabem de què va el tema de les fonts de Google, anem al més important, instal·lat el programa Font Finder. El trobareu a tots els repositoris de Linux. Busqueu al vostre centre de programari, i l’instal·leu. Aquí el teniu una captura que mostra com és:

Cerqueu la font que necessiteu, i és tan fàcil com prémer el botó d’Install. Aixà farà que la font s’instal·li al nostre Linux i el poguem utilitzar als nostres editors d’imatge (Krita, GIMP…) o als nostres editors de textos (LibreOffice, OpenOffice…). Una vegada instal·lada la font, que sapigueu que també hi ha l’opció de desinstal·lar-la:

Jo he instal·lat dues fonts noves de Google, i ara quan obro Libre office, les tinc al llistat de fonts disponibles i les puc utilitzar en els meus projectes (reviseu llicències).

Espero que us sigui d’utilitat, i a partir d’ara, ja sapigueu com instal·lar al vostre Linux les fonts de Google.


Més informació