Una pregunta que ens fem tots els fanàtics dels jocs i les noves tecnologies: Val la pena unes ulleres de realitat virtual ? La resposta és complicada.

Oculus Quest 2

Variables

Per decidir si val la pena comprar unes ulleres de realitat virtual, hem d’analitzar vàries variables molt importants:

  • El preu. Les ulleres de RV són cares. La majoria necessiten accessoris que tampoc són molt econòmics. I els jocs o software a comprar, també deixa-ho estar…
  • Model. Cada poc temps treuen models nous, i el teu queda antiquat. La store, al cap de pocs anys, deixen de vendre apps per les teves ulleres. Quines compres, les Oculus, la PlayStation VR…
  • Optimització. No ens enganyem, encara depenem de bateries i cablejat. No són molt còmodes. Encara estem al primer pas de les ulleres i el perill de donar-li un cop al monitor o enredar-nos als cables, és alt.

Veiem un exemple

veiem un exemple molt clar de què se sent quan et poses les ulleres. Veiem una mare d’edat mitja que juga a un joc de terror.

Crec que és prou aclaridor de la potència d’aquestes ulleres.

Experiència

Jo tinc les Oculus Quest. He provat les PlayStation VR, les Oculus Rift i les Oculus Quest 2. Cadascuna té les seves coses bones i dolentes.

Les Oculus Quest, s’han quedat antigues. Estan molt bé, amb bateria curta i software suficient, però ja no disponible. Depens del mòbil per fer-la funcionar.

Les Oculus Quest 2 són molt més potents, lleugeres i la millora es nota fins i tot en la resolució. Hi ha molt més software i vídeos.

Les Oculus Rift les vaig provar quan només havia provat les Quest. Mentre amb les Quest només detectava el moviment del cap, amb les Rift detectava quan caminaves. Tot molt més potent que les Quest, però també ho notaves al preu.

Les PlayStation VR, estaven molt bé perquè depenies de la PlayStation. Les endollaves i a jugar. El problema era el mareig. recordo la època en la que tothom es queixava del mareig. Jo vaig aguantar 5 minuts i me les vaig haver de treure de seguida.

Hi ha molts més models de deferents marques… però seria un no acabar.

El futur

El futur de les ulleres de realitat virtual van per una altra banda. Veiem un exemple d’idees que aporta LIONIX on no és realment Realitat virtual, si no Realitat augmentada. Però es pot veure l’objectiu cap a on anirem:

El teu nivell friki

Respondre a si val la pena comprar unes ulleres de realitat virtual, dependrà del teu nivell de frikisme i el nivell de les teves butxaques. Jo les meves Oculus Quest, vaig estar amb elles un parell de setmanes, i després ocupen un lloc privilegiat en la meva col·lecció de consoles…

Com a tot aparell tecnològic, has de saber que tindrà data de caducitat. I la inversió és alta.

Si tens la butxaca fonda i tens un nivell de frikisme alt, val la pena comprar-les. Si no és el cas, busca a un amic que ho sigui i que te les deixi provar.


Más informació