Posem en marxa la viquipèdia de videojos 2D en català. Tot el que tingui relació amb videojocs 2D o jocs retro, tenen un espai a aquesta viquipèdia.

Unmon2d.cat vol ser un petit racó on els nostàlgics puguin anar consultant articles sobre consoles, videojocs, perifèrics o revistes retro.

És una viquipèdia de videojocs 2D, que està escrita en català. Volem anar plegant informació i material retro i anar omplint un raconet d’internet amb informació en català.

Anirem molt poc a poc, afegint informació sobre sistemes com consoles i ordinadors dels anys 80, 90 i principis dels 2000. Quines característiques tenien, perifèrics i sobretot ens centrarem en els videojocs.

Som col·leccionistes de consoles i ordinadors retro, i molt amants dels emuladors. Juguem molt els caps de setmanes i intentarem mostrar-ho en forma de vídeos les nostres partides en emuladors com MAME (màquines recreatives), Citra (Nintendo 3DS), PCSX2 (Playstation 2) i un llarg etcètera.

DuckStation

No oblidem aquells ordinadors com l’Spectrum, l’Amstrad CPC, l’MSX, l’Amiga o el Commodore… Ja sigui en cassette o disquette, tots tenen un espai a la nostra Viquipèdia.

No deixeu de visitar-la, que també anem actualitzant notícies referents a videojocs 2D, que encara se’n fan.


Més informació