WordPress és un dels CMS més utilitzats a Internet a l’hora de tenir una web o una botiga online petita. Doncs ara, el podem aconseguir en català de forma senzilla i ràpida.

En aquest article només veurem el cas que comenceu la web des de zero. Veiem els dos casos:

Traduccions de WordPress

Hi ha tres coses a traduir en un WordPress:

  • El propi motor WordPress (que és el cas que estem tractant).
  • La plantilla/tema (que haurà de tenir els seus fitxers concrets de traducció).
  • Els continguts (haurem de fer servir uns plugins per poder tenir els continguts traduits als diferents idiomes).

Traduir WordPress si ja tinc web

Normalment descarreguem el WordPress en anglès de la web oficial, i després veiem que hem de traduir-lo al català. Això és un procés complicat que veurem en un altre article. Haurem de traduir el motor WordPress i les plantilles.

Començar de zero

Aquest és el cas que tractem en aquest article. És la opció més fàcil. Només hem de descarregar WordPress ja traduït del web oficial:

Després seria qüestió d’instal·lar-lo com si fos un WordPress normal. L’única diferència que hi ha en aquest WordPress son uns fitxers on hi ha les traducció i l’assignació del català com idioma per defecte.

Com hem comentat, ara tindríem WordPress en català. Ara faltaria que la plantilla/tema que instal·lem estigui també traduïda, o això ens tocaria traduir-la a nosaltres.

Vadebits.cat funciona amb el WordPress català. podeu veure com tots els literals del CMS els tenim en català:

Wordpress català

Això no vol dir que:

  • el tema estigui traduït. Com podeu comprovar al nostre web, molts literals estan encara en anglès… i això és que el tema encara no l’he traduït.
  • tampoc vol dir que els continguts es tradueixin sols… Per tenir els continguts en diferents idiomes haurem d’utilitzar plugins com WPML, per exemple.

Per acabar

En mode resum, l’únic que s’ha de saber és que si voleu començar una web de zero i necessiteu un WordPress en català, directament descarregueu-lo des de l’enllaç que us he indicat anteriorment. Us estalviarà molt de temps.


Més informació