Veurem com podem estar al dia de les actualitzacions de molts blogs amb un lector de notícies RSS. Una eina que molta gent desconeix, però que és molt útil per estalviar temps.

RSS

Què és RSS

La majoria de blogs, i no oblidem que molts funcionen amb WordPress, disposen d’un canal RSS. Això vol dir, que tenen un enllaç on llisten totes les últimes entrades afegides al blog (en format RSS).

Amb un client RSS, o també anomenat lector RSS, afegim aquest enllaç que ens proporcionen els blogs i el lector ens anirà informant que hi ha novetats al blog. Si això ho fem amb tots els blogs que ens agrada, només obrint el lector, sabrem quines novetats hi ha a tots els blogs que volem seguir.

Videotutorial RSS

Segur que si veieu el seu funcionament, us quedarà més clar. Veiem l’exemple amb el client Akregator del meu Debian, però veureu que el funcionament és igual o similar a la majoria de clients RSS.

Alguns clients RSS

Si mireu per Internet, en trobareu molts, però us passo alguns que he provat i estan prou bé. Aquests són programaris per instal·lar al vostre ordinador.

Hi ha altres opcions, com el conegut Feedly que és online i no és necessari instal·lar res. A més, et van recomanant canals RSS (blogs) a seguir. La majoria en anglès, per això.

I altres opcions, serien alguns mòduls/plugins dels vostres navegadors. A Chrome i Firefox hi ha molts lectors de RSS.

I amb això, ja no teniu excusa d’estar al dia de tots els blogs que us agradin i aprofitar els seus canals RSS.


Més informació