Si ja vam veure com fer un seguiment de les actualitzacions d’articles d’un blog, en aquesta ocasió, veurem com fer el seguiment de YouTube amb un client RSS.

Tutorials YouTube Català

Ja a l’article anterior, vam veure com estar al día de les actualitzacions de nous articles als blogs que seguim. Amb un sol programari, obrir-lo i veure en 5 segons totes les novetats dels blogs que seguim i poder-los visitar. Ens estalviem haver d’anar blog a blog per veure si hi ha algun article o notícia nova.

Doncs el mateix podem fer amb els canals de YouTube. Anar afegint-los al nostre lector RSS i així, cada vegada que obrim el lector, ens informarà si hi ha novetats als canals youtube que seguim.

Link RSS per seguiment de YouTube

L’objectiu és que es generi un enllaç RSS del canal YouTube que volem seguir, per posar-lo al nostre client de noticies RSS, per exemple Akregator, i així anar rebent avisos de que als canals que seguim hi ha novetats. Si veieu a la captura següent, m’he creat una carpeta només amb els canals YouTube, i allà vaig afegint-los:

Akregator client RSS

Si visiteu un canal YouTube, veureu que l’enllaç és més o menys d’aquest estil:

https://www.youtube.com/channel/UCBVXFUJtYzYsgIm6T9gM-tQ

Doncs d’aquest enllaç, ens hem de quedar amb la ID del canal. És la cadena de text que hi ha després de chanel/ en el cas de l’exemple: UCBVXFUJtYzYsgIm6T9gM-tQ

YouTube, er crear el link RSS ens facilita el següent enllaç

https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?channel_id=

Doncs ja tenim les dues dades que necessitem, l’enllaç de YouTube i la ID del nostre canal. Les ajuntem, i ja tindríem l’enllaç RSS per afegir al nostre client de notícies:

https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?channel_id=UCBVXFUJtYzYsgIm6T9gM-tQ

Tindrem en un sol programari, tota l’actualitat en blogs i YouTube. Què més voleu? En un sol click, i en menys de 10 minuts, estareu al dia de totes les novetats.

Per portar a terme el seguiment del canal YouTube amb un client RSS, podeu fer la prova amb el canal de Vadebits.cat


Més informació